Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Το Google Maps στην υπηρεσία της Νέας Υόρκης

Ο δήμος της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Google Maps δημιούργησαν ένα website με στόχο την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την μητρόπολη των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων!
Σε ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μαικλ Μπλουμπεργκ, στο site του Google, η ιστοσελίδα www.nycgo.com πρέπει να γίνει η διαδικτυακή υπηρεσία που θα βοηθήσει και τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης στο να βρούνε αυτό ακριβώς που χρειάζονται.
Το www.nycgo.com χρησιμοποιεί τους χάρτες του google maps για να βελτιώσει τις αναζητήσεις προορισμών αλλά και για να προσφέρει οδηγίες για το πως να βρεθεί κάποιος εκεί που θέλει. Η πληροφορίες αυτές μπορούν επίσης να αποσταλούν και σε κινητό τηλέφωνο μέσω της υπηρεσίας Google Maps for Mobile.
Η Νέα Υόρκη είναι ένας ανάμεσα στους πολλούς φορείς που έχουν επιλέξει την συνεργασία με το Google Maps. Για παράδειγμα, η JetBlue Airways Corp δημιούργησε μία εφαρμογή που εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο την θέση του αεροπλάνου στις οθόνες που βρίσκονται στο πίσω μέρος των καθισμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: